Kerékpározás Japánban

0
1615

A kiterjedt vonat-és metrórendszer Japánban nagyszerű, de egyben bonyolult is. Kerékpározás egy nagyszerű módja annak, hogy ingázni, hogy elkerüljék a tömeget. De természetesen vannak fontos szabályok, hogy meg kell tudni, mielőtt kerékpározás Japánban. Először is, a bal oldalon kell maradnod az utakon. Amíg a járdán vagy, add meg magad a gyalogosoknak és lovagolj lassan. Ha nincs kerékpársáv, akkor meg kell lovagolni együtt az áramlás a járműforgalom.

A fényszórókat és a hátsó lámpákat az este folyamán kellene felkapcsolni. És mint józan ész, engedelmeskedned kell a közlekedési lámpáknak, a stop tábláknak, és lassítanod kell, mielőtt egy keskeny útról egy szélesebb útra lépsz. Japánban, akkor lehetséges, hogy lovagolni egy kerékpár a járdán, ha van egy útjelző tábla vagy más útjelző tábla jelzi, hogy ezt. Ha nincs útjelző tábla, csak a 13 év alatti gyerekek közlekedhetnek a járdán. Azonban, akkor lovagolni a járdán, ha elkerülhetetlen körülmények miatt közlekedési körülmények, de meg kell engedni a gyalogosok, és legyen óvatos.

Büntetés és a saját biztonsága érdekében

Sisakot visel. 13 év alatti gyerekeknek mindig sisakot kell viselniük biciklizés közben. Ha a gyermekek ebben a korban, jobb, ha utasítja őket, hogy viseljenek sisakot. Tilos részegen biciklizni. A kettős kerékpározás Japánban is tilos. Naganóban (長野) azonban tandem kerékpárok megengedettek. Egyes területeken az esős évszakokban tilos esernyő viselése közben biciklizni is. Tilos a telefonon vagy a biciklizés közben zenét hallgatni. Ha nincs olyan jelzés, amely azt jelezné, hogy” egymás melletti lovaglás megengedett”, akkor ezt nem teheti meg. Ne hozd fel a biciklidet a vonatra! Parkoljon le a vasútállomásokon, hacsak nincs összecsukható biciklije, akkor hozhatja. Csak győződjön meg arról, hogy nem a vonat alatt csúcsforgalom a kerékpár. Itt van néhány megfelelő szankciókat, ha megszegi ezeket a szabályokat Japánban.

Maximum 50.000 yen (körülbelül 450 USD) és/vagy három hónap börtönbüntetést kaphat, ha törött fékekkel biciklizik, vagy ha veszélyesen utazik. A részeg lovasok, akkor kap egy maximális büntetés öt év börtönben, 1,000,000 jen (körülbelül 9,000 USD) finom. Ha úgy biciklizel, hogy esernyőt hordasz, akár 50.000 yennel is szembenézhetsz. Akkor is kap ugyanazt a büntetést, ha lovaglás közben zenét hallgat, vagy beszél a telefonon. Szembe kell néznie a 20.000 yen (körülbelül 180 USD) finom, ha biciklizni egy utas (kivéve a gyermek alatt 6).Ha éjjel nem használ fényszórókat és hátsó lámpákat, akár 50.000 yen bírságot is kaphat.

Ha egymás mellett biciklizel, 20.000 yen bírsággal nézhetsz szembe. 50.000 yen büntetést kaphat, ha nem engedelmeskedik a közlekedési lámpáknak. Bár ismert, hogy Japán az egyik legalacsonyabb bűnözési arány a világon, jobb, ha bezárja a kerékpár. A japánok általában a kis zárakat használják, amelyek a kerékpár kerekeibe vannak építve. Azt is ajánlom, hogy csengessen, hogy a gyalogosok tudják, hogy jön. Ne felejtsd el lassítani a sebességet is. Ha balesetet lát, hívja a 119-est a mentőkocsiért, és a 110-est a rendőrségért.

Kerékpár parkolás és kerékpárok regisztrálása

Sok kerékpáros parkoló található Japánban. Kérem, parkoljanak le ott. Néhány parkoló ingyenes, de vannak fizetős parkolók. Néhány nagy üzletnek korlátozott ideig Ingyenes kerékpárparkolása van, néhány kisbolt pedig rövidesen parkolhat előtte a kerékpárjával. Kérjük, vegye figyelembe, hogy megbírságolhatják, ha a kerékpárját a nagyvárosok parkolóhelyén parkolja le. A biciklidet is lefoglalják és elviszik. A Kerékpár Regisztrálása. Kérem, ne felejtse el regisztrálni a biciklijét az Ön nevében a Prefekturális rendőrségnél! Két évvel ezelőtt a biciklitolvajlás gyanúja merült fel bennem, mert nem tudtam megfelelően regisztrálni a biciklimet, ezért a rendőrség elvitte és visszavitte az előző tulajdonosának.

Ha veszel egy új kerékpár néhány helyi üzletek Japánban, az értékesítő regisztrálni fogja a Prefekturális rendőrség nevében további 500 yen díjat. Csak annyit kell tennie, hogy kitölti az űrlapot a nevével, telefonszámával, otthoni címével, valamint a kerékpárjával kapcsolatos részletekkel, például a sorozatszámával és gyártójával. Az értékesítő ezután egy regisztrációs címkét tesz a kerékpárra, miután regisztrálták. Ha vásárol egy új kerékpár online, meg kell, hogy látogassa meg a helyi rendőrség (az úgynevezett japán nyelven) a kerékpár. Akkor töltse ki a nyomtatványt, és fizesse ki a regisztrációs díjat. Ha veszel egy használt kerékpár, akkor is regisztrálnia kell, ha azt szeretné, hogy gyanítják a kerékpár tolvajlás. Ha nem ingázás vagy vásárlás, kerékpározás is egy nagy szabadidős tevékenység lehet csinálni.

Tokióban vagy környékén. Itt van 5 népszerű kerékpáros tanfolyamok. Népszerű 60km hosszú kerékpárút nagy riverside kilátással. Ez nagy a kerékpárosok minden szinten, mint hosszú, zavartalan, meglehetősen könnyű. A Haneda reptér környékén kezdődik, a folyót követve egészen Ota ward-ig, Fuchu és Tachikawa közelében. Egy másik festői riverside kerékpározás tanfolyam, de ez 90 km hosszú, nem alkalmas első alkalommal kerékpárosok. Az egész pálya követi az Arakawa folyó, Kasai Rinkai Park Tokióban Musashi Hill Forest Park Saitama. De a folyó és a természet nem az egyetlen dolog, amit látni fogsz – ez a kurzus a régi Edo-n keresztül vezet Asakusa közelében, ahonnan kilátás nyílik a Tokiói Skytree-re. 60km-es riverside pálya követi az Edogawa folyót, mindkét folyó partján kerékpározó ösvényekkel.

Az egyszerű, aszfaltos utak egészen a Tokiói-öbölig vezetnek

Az egyszerű, kövezett utak egészen a Tokiói-öbölig vezetnek, és tökéletesek kezdőknek. Sok üzlet, kávézó az úton, ez egy nagyszerű kerékpáros tanfolyam a szünetek, jutalmazza meg magát a snack. Tudtad, hogy a császári palota nagy része nyitva áll mindenki előtt? A terület, ahol a korábbi Edo vár volt, és most egy nagy park, ahol az emberek kocognak, piknikeznek és bicikliznek. A kerékpározási kör 5 km-re van, amely a városi és a természeti kilátások ezen keverékéhez is kiváló. Vasárnaponként, van egy esemény az úgynevezett “Palace Cycling”, amely ingyenes kerékpárok kiadó! Ez a hatalmas park Nyugat-Tokióban kínál szórakoztató az egész család, mint például úszómedencék, csónakázás egy tóban, kerékpározás stb.

A 14 km-es kerékpárút nagyon jó a családoknak, és bárki jöhet vonattal, hogy bérelhessen egy biciklit a parkból. A parkban gyönyörű virágok és fák borítják az évszakokat, így amikor megy a nagy virágképek szinte garantált. Kerékpározás az egyik jobb módja annak, hogy körül Japánban ismerve a komplexitás a vonalakat. Azonban van egy csomó dolog, amit meg kell tennie előre, mint például regisztrálni a kerékpár a rendőrség, ismerve a kerékpározás szabályait Japánban, és természetesen, engedelmeskedni nekik. A japán közmondás, “Gou ni itte wa gou ni shitagae  van egy jelentése, “belépés a faluba, engedelmeskedni a falu,” ami azt jelenti, hogy akár helyi, akár nem, be kell tartani az összes helyi szabályokat.